top of page

Bedrijfsbreed advies over MVO en compliance rond

gevaarlijke stoffen

Opdrachtgever: Maxeda 

 

Periode: 2005 - heden

Projectomschrijving: 

Maxeda is bekend van de doe-het-zelf formules Praxis in Nederland en Brico in België. Quintens is al jaren vaste adviseur van Maxeda als het gaat om MVO en compliance op het gebied van gevaarlijke stoffen en bouwproducten. Ook helpt Quintens waar nodig met het aanvragen van milieuvergunningen.

Zodra er vragen spelen rond gevaarlijke stoffen, klopt Maxeda aan bij Quintens. Dit kan gaan over product-eisen en –normen, eisen aan de winkelinrichting en voorschriften voor logistiek. Om aan de eisen te kunnen voldoen, is een breed pakket van artikeldata nodig. Maxeda is gebruiker van het eerste uur van het informatiesysteem voor artikelen ISA. Via ISA verzamelt Quintens niet alleen de data, Quintens controleert en interpreteert deze ook. Deze praktische vertaling gebruikt Maxeda om veilig te kunnen werken, bijvoorbeeld door de limieten in de gaten te houden van volumina van bepaalde categorieën aan gevaarlijke stoffen, die zijn toegestaan op de winkelvloer. Ook levert Quintens de gegevens die Maxeda nodig heeft om artikelen met gevaarlijke stoffen te mogen verkopen via de webshop panklaar aan via een koppeling met het ISA-systeem. Op deze manier kan Maxeda inspecties met een gerust hart tegemoet zien.

 

Rol Quintens:

Quintens treedt op als huisadviseur van Maxeda op het gebied van compliance voor gevaarlijke stoffen en bouwproducten en geeft in deze rol gevraagd en ongevraagd advies. Ook ongevraagd, aangezien Quintens pro-actief is in het volgen in veranderingen in wet- en regelgeving en het beoordelen van de impact hiervan op de bedrijfsprocessen van Maxeda.

Resultaat:

Maxeda heeft de gevaarlijke stoffen informatie van het assortiment via ISA goed op orde en weet wat de impact hiervan is op hun bedrijfsprocessen. Laatste succes was de inspectie en de beoordeling door de NVWA en de IL&T in het kader van de handhaving van verplichtingen voortkomend uit de CLP-verordening, REACH en BPR in verband met stoffen mengsels en voorwerpen die online worden verkocht. Quintens had geadviseerd over de te presenteren gegevens op de webshop om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving en met Praxis samengewerkt om deze gegevens goed gepresenteerd te krijgen op de webshop. De inspectie constateerde op 14 april 2020 dat er geen tekortkomingen waren!

bottom of page